Dierenkliniek Meursing te Hazerswoude-dorp, gelegen op een steenworp afstand van Benthuizen en onder de rook van Zoetermeer, is al jaren een begrip in Zuid-Holland en ver daarbuiten. Oorspronkelijk begonnen in Rotterdam onder leiding van Geert Meursing en nu uitgegroeid tot een dierenkliniek voor zowel paarden als gezelschapdieren, met 5 dierenartsen, een specialist chirurgie-paard en 6 paraveterinairen.

Op de kliniek zijn de mogelijkheden voor diagnosestelling en behandeling voor zowel paarden als kleine huisdieren erg uitgebreid. Voor het uitvoeren van kreupelheidsonderzoeken bij paarden beschikken wij over een zogenaamde harde volte, een zachte volte en een monsterbaan. Tevens hebben wij de beschikking over een binnen- en buitenrijbaan waardoor wij ook onderzoeken "onder de man" kunnen verrichten. Daarnaast is onze kliniek uitgerust met digitale röntgenapparatuur waarmee wij haarscherpe foto's kunnen maken.

In 1975 is de praktijk aan de Meckelenburglaan in Rotterdam geopend. Overdag werden de paardenvisites gereden, s' middags werd er meestal geopereerd en 's avonds werd het spreekuur voor de kleine huisdieren gedaan. De opgenomen honden en katten hadden een plaatsje in de hal van het woonhuis. Omdat de praktijk gestaag doorgroeide werd een dependance geopend in Pijnacker. Hier was een röntgenapparaat gehuisvest waardoor ook röntgenfoto's gemaakt konden worden. Van heinde en verre kwamen de

Onze organisatie is erop ingericht om 24 uur per dag hulp te kunnen bieden. Voor spoedeisende zaken zijn wij uiteraard altijd bereikbaar op het vaste telefoonnummer: 079-342 5487. U wordt buiten de openingstijden direct doorverbonden met de dienstdoende dierenarts.

Voor vragen en het maken van afspraken kunt u binnen onze normale openingstijden contact opnemen.

Adres:
Dierenkliniek Meursing
Westzijdeweg 79
2391 JE Hazerswoude-dorp

Telefoonnummer:
079-3425487 (ook voor spoed)

E-mail kliniek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
E-mail boekhouding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voor vragen over facturen)

Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 8.30u tot 21.30u voor het ophalen van medicatie en het kopen van voer.

Consulten voor kleine huisdieren gaan uitsluitend op afspraak of tijdens het inloopspreekuur. De inloopspreekuren zijn bedoeld voor kleine zaken zoals vaccinaties, nagels knippen, oorontstekingen en bultjes. Voor orthopedische klachten, huidproblemen en chronisch zieke dieren, verzoeken wij u vriendelijk een afspraak te maken. Met uitzondering van spoedgevallen, worden er op het inloopspreekuur geen röntgenfoto's en echo's gemaakt. Wij kunnen voor kleine huisdieren overdag tot 17u een afspraak voor u inplannen. Op woensdagavond is er van 18:30-20u een spreekuur op afspraak. Ook paardenvisites en kliniekbezoeken gaan op afspraak. In het weekend zijn wij uitsluitend bereikbaar voor spoedgevallen.

Gewijzigde openingstijden December 2018
Woensdag 5 december (pakjesavond): geen afsprakenspreekuur. Praktijk sluit om 17u
Kerstavond 24 december: geen inloopspreekuur. Praktijk sluit om 17u
1e kerstdag 25 december: gesloten, alleen bereikbaar voor spoedgevallen.
2e kerstdag 26 december: gesloten, alleen bereikbaar voor spoedgevallen.
Oudjaarsdag 31 december: geen inloopspreekuur. Praktijk sluit om 17u
Nieuwjaarsdag 1 januari: gesloten, alleen bereikbaar voor spoedgevallen.

Inloopspreekuur kleine huisdieren:
13u-14u op maandag, woensdag en vrijdag
19u-20u op maandag, dinsdag en vrijdag

U kunt tijdens de inloopspreekuren zonder afspraak binnenlopen en wordt dan op volgorde van binnenkomst geholpen.
Het inloop spreekuur is vaak erg druk. Bel voor een afspraak buiten de inloopspreekuren en voorkom lang wachten op de inloopspreekuren. Wij plannen u graag in;
Tel. 079-342 54 87
De kosten voor een normaal consult op afspraak zijn niet verschillend van een normaal consult tijdens het inloopspreekuur.
Voor spoed-, weekend- en nachtconsulten worden extra kosten berekend.
Behandelingen van kleine huisdieren dienen contant of per pin afgerekend te worden. Ook cliënten die paarden onder behandeling hebben staan dienen hun rekening voor de kleine huisdieren direct af te rekenen. Wij nemen geen credit cards aan.

Paarden kunnen uitsluitend op afspraak op de kliniek langskomen.
Reguliere stalbezoeken/visites moeten voor 9.30u van die dag zijn doorgebeld.
Voor afspraken die na deze tijd aangemeld worden zullen bijkomende kosten in rekening gebracht worden. Wij zijn voor het maken van afspraken bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30u t/m 21.30u.

Buiten onze openingstijden zijn wij altijd bereikbaar voor spoedgevallen.

Verzekering kleine huisdieren
Als uw huisdier verzekerd is bij Proteq Dier & Zorg kunt u dit bij de balie laten registreren. Als u bij het bezoek uw verzekeringspasje kunt laten zien worden rekeningen die meer dan E500,- bedragen opgestuurd naar Proteq Dier & Zorg. Voer en voedingssupplementen worden niet vergoed door Proteq Dier & Zorg.

Momenteel hebben wij geen openstaande vacature voor een dierenarts.

Op dit moment hebben wij een openstaande vacature voorvacaturesstage een dierenartsassistent/paraveterinair. Wij zijn altijd op zoek naar hardwerkende dierenliefhebbers in het bezit van een diploma paraveterinair. Kun jij goed zelfstandig werken, prioriteiten stellen, ben je klantvriendelijk en sociaal? Dan zijn we op zoek naar jou! Ervaring met de omgang met paarden is een pré.

Voor het aanvragen van een stageplaats kun je het beste telefonsich of per mail contact opnemen met de praktijk. Anouk Plomp is hiervoor contactpersoon. Ook kun je een motivatiebrief sturen waarin je meer over jezelf vertelt en laat weten waarom je graag bij ons stage wil komen lopen. Vanwege de vele stage-aanvragen die wij krijgen, geven wij de voorkeur aan stagiaires die langdurig kunnen meelopen. Studenten voor de opleiding paraveterinair krijgen voorrang. Wij zijn een Aequor erkend leerbedrijf.

Algemene voorwaarden en privacy

Voor meer informatie over ons privacybeleid klik hier: Privacywetgeving AVG

Voor onze Algemene Voorwaarden klik hier: Algemene Voorwaarden

Spreekuur kleine huisdieren

Afspraken kunnen van maandag t/m vrijdag overdag gemaakt worden. Daarnaast hebben we onze inloopspreekuren (ma, di, do, vr van 19-20u en ma, wo, vr van 13-14u). Vermijd de drukte tijdens de inloopspreekuren en maak een afspraak voor overdag. Dit kost hetzelfde als een consult tijdens het inloopspreekuur.

Spreekuur paarden

Paarden kunnen uitsluitend op afspraak op de kliniek langskomen. Voor het maken van een afspraak op stal kunt u contact opnemen op 079-3425487. Voor visites die na 9:30u 's morgens worden doorgegeven, wordt een toeslag gerekend. In de avond, 's nachts en in het weekend worden alleen spoedvisites gereden.

Kaart