Dierenkliniek Meursing te Hazerswoude-dorp, gelegen op een steenworp afstand van Benthuizen en onder de rook van Zoetermeer, is al jaren een begrip in Zuid-Holland en ver daarbuiten. Oorspronkelijk begonnen in Rotterdam onder leiding van Geert Meursing en nu uitgegroeid tot een dierenkliniek voor zowel paarden als gezelschapdieren, met 5 dierenartsen, een specialist chirurgie-paard en 6 paraveterinairen.

Op de kliniek zijn de mogelijkheden voor diagnosestelling en behandeling voor zowel paarden als kleine huisdieren erg uitgebreid. Voor het uitvoeren van kreupelheidsonderzoeken bij paarden beschikken wij over een zogenaamde harde volte, een zachte volte en een monsterbaan. Tevens hebben wij de beschikking over een binnen- en buitenrijbaan waardoor wij ook onderzoeken "onder de man" kunnen verrichten. Daarnaast is onze kliniek uitgerust met digitale röntgenapparatuur waarmee wij haarscherpe foto's kunnen maken.

Verkoop van medicatie en voer

Maandag - Vrijdag 8:30 -21:30

Kleine huisdieren.

Op afspraak dagelijks tot 17:00 Bel  079-342 54 87

Inloopspreekuur Ma -Di - Vr 19:00 - 20:00 (vaak erg druk)
U kunt tijdens de inloopspreekuren zonder afspraak binnenlopen en wordt dan op volgorde van binnenkomst geholpen. Het inloopspreekuur is niet bedoeld voor uitgebreide consulten, röntgenfoto's en echo's. Het inloopspreekuur is vaak erg druk. Bel voor een afspraak buiten de inloopspreekuren en voorkom lang wachten op de inloopspreekuren. Wij plannen u graag in : Tel. 079-342 54 87

Paarden - altijd op afspraak

Reguliere stalbezoeken / visites vanaf 9:30
Afspraak: Tel. 079-342 54 87

Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen

Donderdag 5 december (Pakjesavond): geen avondspreekuur
Dinsdag 24 december (Kerstavond): geen avondspreekuur 
Woensdag 25 december (1e Kerstdag): gesloten
Donderdag 26 december (2e Kerstdag): gesloten
Dinsdag 31 december (Oudjaar): geen avondspreekuur, gesloten vanaf 17u
Woensdag 1 januari (Nieuwjaarsdag): gesloten

Toelichting 

Consulten voor kleine huisdieren gaan uitsluitend op afspraak of tijdens het inloopspreekuur. De inloopspreekuren zijn bedoeld voor kleine zaken zoals vaccinaties, nagels knippen, oorontstekingen en bultjes. Voor orthopedische klachten, huidproblemen en chronisch zieke dieren, verzoeken wij u vriendelijk een afspraak te maken. Met uitzondering van spoedgevallen, worden er op het inloopspreekuur geen röntgenfoto's en echo's gemaakt. Wij kunnen voor kleine huisdieren overdag tot 17u een afspraak voor u inplannen. Op woensdagavond is er van 18:30-20u een spreekuur op afspraak. In het weekend zijn wij uitsluitend bereikbaar voor spoedgevallen.
De kosten voor een normaal consult op afspraak zijn niet verschillend van een normaal consult tijdens het inloopspreekuur.
Voor spoed-, weekend- en nachtconsulten worden extra kosten berekend.
Behandelingen van kleine huisdieren dienen contant of per pin afgerekend te worden. Ook cliënten die paarden onder behandeling hebben staan dienen hun rekening voor de kleine huisdieren direct af te rekenen. Wij nemen geen creditcards aan.

Paarden kunnen uitsluitend op afspraak op de kliniek langskomen.
Reguliere stalbezoeken/visites moeten voor 9.30u van die dag zijn doorgebeld.
Voor afspraken die na deze tijd aangemeld worden zullen bijkomende kosten in rekening gebracht worden. Wij zijn voor het maken van afspraken bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30u t/m 21.30u.

Buiten onze openingstijden zijn wij bereikbaar voor spoedgevallen op ons reguliere telefoonnummer 079-342 5487.

Verzekering kleine huisdieren
Als uw huisdier verzekerd is bij Proteq Dier & Zorg kunt u dit bij de balie laten registreren. Als u bij het bezoek uw verzekeringspasje kunt laten zien worden rekeningen die meer dan E500,- bedragen opgestuurd naar Proteq Dier & Zorg. Voer en voedingssupplementen worden niet vergoed door Proteq Dier & Zorg.

Op dit moment hebben wij een openstaande vacature voorvacaturesstage een dierenartsassistent/paraveterinair. Wij zijn altijd op zoek naar hardwerkende dierenliefhebbers in het bezit van een diploma paraveterinair. Kun jij goed zelfstandig werken, prioriteiten stellen, ben je klantvriendelijk en sociaal? Dan zijn we op zoek naar jou! Ervaring met de omgang met paarden is een pré.

Voor het aanvragen van een stageplaats kun je het beste telefonsich of per mail contact opnemen met de praktijk. Anouk Plomp is hiervoor contactpersoon. Ook kun je een motivatiebrief sturen waarin je meer over jezelf vertelt en laat weten waarom je graag bij ons stage wil komen lopen. Vanwege de vele stage-aanvragen die wij krijgen, geven wij de voorkeur aan stagiaires die langdurig kunnen meelopen. Studenten voor de opleiding paraveterinair krijgen voorrang. Wij zijn een Aequor erkend leerbedrijf.

Adres:
Dierenkliniek Meursing
Westzijdeweg 79
2391 JE Hazerswoude-dorp

Telefoonnummer:
079-3425487 (ook voor spoed)

E-mail kliniek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
E-mail boekhouding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voor vragen over facturen)

Voor spoedgevallen paard zijn wij 24u per dag bereikbaar op ons reguliere telefoonnummer 079-342 5487
Voor (spoed)consulten in de avonden, nachten en weekenden worden hogere kosten berekend.

Vanaf 1 mei 2019 worden onze diensten gezelschapsdieren waargenomen door AniCura Rijswijk. Voor spoedgevallen gezelschapsdieren buiten openingstijden (ma, di, do, vr vanaf 20u, wo vanaf 18u en tijdens weekenden en feestdagen) verwijzen wij u door naar:

AniCura Specialistisch Verwijscentrum Rijswijk
Frijdastraat 20A
2288 EK Rijswijk
085-4831300

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.anicura.nl/anicura-specialistisch-verwijscentrum-haaglanden-rijswijk

Hier zal een team voor u klaarstaan om uw dieren van alle nodige zorg te voorzien. Zij beschikken over de modernste apparatuur, intensive care en het hoogste opleidingsniveau.

Houdt u er rekening mee dat u aanzienlijk hogere kosten kwijt zult zijn dan gedurende onze reguliere openingstijden.

Uiteraard wordt na afloop van de behandeling van uw dier een verslag naar ons gestuurd, waardoor wij op de hoogte zijn van de uitgevoerde behandeling en wij eventuele nazorg op correcte wijze weer kunnen overnemen.

Voor vragen en het maken van afspraken kunt u binnen onze normale openingstijden contact opnemen.

 

Waarneming Gezelschapsdierenarts

 

Voor onze goed geoutilleerde praktijk in Hazerswoude-dorp (Zuid-Holland) zijn wij op zoek naar een waarnemend dierenarts gezelschapsdieren (ongeveer 24-30u), startend omstreeks half juni/begin juli voor een periode van 4-6 maanden.

 

In onze praktijk werken momenteel 5 dierenartsen en een specialist chirurgie paard. Voor de kleine huisdieren beschikken wij over digitale röntgen, echo, een tandheelkunde unit, een uitgebreid laboratorium en apparatuur voor laparascopische sterilisatie.

 

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde kandidaat, die er niet voor terugdeinst om in de dienst een paard te behandelen. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met de capaciteit en ervaring om zelfstandig te kunnen werken, met goede communicatieve vaardigheden en een collegiale mentaliteit. Enige ervaring in reguliere operaties, zoals keizersnedes of pyometra operaties,is een pré.

 

Onze diensten zijn gemengd, waarbij dus zowel paarden als kleine huisdieren behandeld worden. Er is een bedrijfsauto aanwezig en tijdens diensten is overnachting op de praktijk mogelijk.

 

Onze huidige werknemers vormen een leuk team van gedreven mensen, met hart voor de dieren, die klaarstaan voor elkaar. Diensten in overleg.

 

Ook gemotiveerde kandidaten zonder werkervaring, die zich herkennen in de vacature-omschrijving, zijn uiteraard van harte welkom om te solliciteren.

 

Voor meer informatie over onze praktijk kunt u onze website bezoeken: www.dierenkliniekmeursing.nl of contact opnemen op 079-342 54 87.

 

Uw sollicitatiebrief incl. CV kunt u richten aan Dhr. Job Meursing en sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In 1975 is de praktijk aan de Meckelenburglaan in Rotterdam geopend. Overdag werden de paardenvisites gereden, s' middags werd er meestal geopereerd en 's avonds werd het spreekuur voor de kleine huisdieren gedaan. De opgenomen honden en katten hadden een plaatsje in de hal van het woonhuis. Omdat de praktijk gestaag doorgroeide werd een dependance geopend in Pijnacker. Hier was een röntgenapparaat gehuisvest waardoor ook röntgenfoto's gemaakt konden worden. Van heinde en verre kwamen de

Algemene voorwaarden en privacy

Voor meer informatie over ons privacybeleid klik hier: Privacywetgeving AVG

Voor onze Algemene Voorwaarden klik hier: Algemene Voorwaarden

Spreekuur kleine huisdieren

Afspraken kunnen van maandag t/m vrijdag overdag gemaakt worden. Daarnaast hebben we onze inloopspreekuren ma, di, do, vr van 19-20u. Vermijd de drukte tijdens de inloopspreekuren en maak een afspraak voor overdag. Dit kost hetzelfde als een consult tijdens het inloopspreekuur.

Spreekuur paarden

Paarden kunnen uitsluitend op afspraak op de kliniek langskomen. Voor het maken van een afspraak op stal kunt u contact opnemen op 079-3425487. Voor visites die na 9:30u 's morgens worden doorgegeven, wordt een toeslag gerekend. In de avond, 's nachts en in het weekend worden alleen spoedvisites gereden.

Kaart